NAF en GIA worden samen DANW

Geplaatst op 27-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Dé kennis en netwerkorganisatie voor de architect van de digitale wereld  

Vanaf 1 september 2021 bundelen het Nederlands Architectuur Forum (NAF) en het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) hun krachten bundelen in de strijd voor bescherming en professionalisering van het vakgebied digitale architectuur. Samen gaan zij verder gaan onder de nieuwe naam: Digital Architects NetWork (DANW).  

In een vakgebied waar elke minuut nieuwe veranderingen en uitdagingen plaatsvinden, belooft DANW een toekomstbestendige kennis- en netwerkorganisatie te zijn voor IT-professionals in een samenleving waarin privacybescherming een fundamenteel recht is. Alleen samen, stelt DANW, kun je als digitale architecten écht impact maken in de digitale wereld.  

De lancering van het nieuwe merk gaat gepaard met het lanceren van een nieuw logo, nieuwe naam en vernieuwde website. Voorzitter Peter Beijer zegt: “We moeten herkenbaar zijn, voor de digitale architecten zelf, maar vooral ook voor de bedrijven die deze professionals in dienst hebben”. Het is niet alleen handig, maar van maatschappelijk belang vindt Beijer. 

In tegenstelling tot de bouw, waar er restricties liggen in wie zich architect mag noemen, kan iedereen zichzelf momenteel tot digitale architect benoemen. In de tijd van datalekken, waarin privacygegevens regelmatig op straat liggen, moeten er regels komen. DANW maakt zich hier hard voor – voor de goede positie van de architecten in de digitale wereld en voor een veilig gevoel voor het publiek. 

Wil jij bijdragen aan goede digitale architectuur en de bescherming van het vakgebied? Sluit je aan of steun het initiatief van DANW.  

 

 

 


logo-danw

Postadres
Digital Architects NetWork 
Transistorstraat 71-M
1322 CK Almere

Contactgegevens
T: +31 85760 3797
M: ofni.[antispam].@danw.nl